«Хочете йти швидко — біжіть самі, хочете дійти далеко — йдіть разом», — владика Діонісій Ляхович звернувся до української молоді

Читай також

  • «Жийте, а не животійте!» – отець Роман Демуш до молоді Донецького Екзархату
  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
  • Відбулися IV дні формування для молоді
        • «Хочете йти швидко — біжіть самі, хочете дійти далеко — йдіть разом», — владика Діонісій Ляхович звернувся до української молоді

          Українська молодь, що приїхала на запрошення «Католицької Акції» в Італію, молилась разом із владикою Діонісієм Ляховечем спільну Службу Божу за мир і майбутнє України. Екзарх для українців католиків візантійськоно обряду очолив Літургію в парафіяльному храмі Болоньї у співслужінні митрофорного протоієрея Романа Демуша, отця-пароха Михайла Бойка, монсіньйора Андреа Каніато та диякон Одеського екзархату Андрія Кремзи, що приїхав разом із групою молоді.

          В часі проповіді владика наголосив на відповідальності молоді за майбутнє, про служіння та єдність.

          «Хочете йти швидко – біжіть самі, хочете дійти далеко – йдіть разом. Щоб збудувати нову Україну мусите йти разом. Бути активними членами церкви і громади. На основі любові маєте бути в правді та служити Україні, на вас вся надія», – сказав владика Діонісій.

          Він також додав, що лише в єдності – ми сила, тому так важливо триматися разом, бо лише так ми зможемо відчувати себе народом і перемогти.

          Після Служби Божої молодь мала змогу заколядувати, поспілкуватись з владикою і отримати єпископське благословення. Від себе у відповідь о. Роман Демуш, що супроводжує групу, вручив дарунки – різдвяні зірки із зображенням українських храмів.

          На Літургії були присутні також члени родин, в яких проживає молодь і представники «Католицької Акції». Молодь була дуже вдячна їм за підтримку, за організацію проведення цього часу, а також низку зустрічей із впливовими людьми в Італії. У відповідь вручили членам акції книги про українську культуру.

          Дякуємо „Католицькій акції“ — організації мирянського руху в Католицькій Церкві за цю можливість й організацію побуту, прийняття української молоді в італійських сімʼях та структурах і, звісно, за організацію цікавої програми. Вдячні за співпрацю Патріаршому паломницькому центру, а за сприяння в покритті транспортних витрат ― Патріаршому економату в особі отця Любомира Яворського й отця Володимира Мальчина. Сердечна вдячність також отцеві Маркові Ярославові Семегену та Патріаршому прокатедральному собору Святої Софії в Римі за сприяння в покритті побутових витрат, повʼязаних із мандрівкою.

          Юлія Сиротюк

           

          Читай також

        • «Жийте, а не животійте!» – отець Роман Демуш до молоді Донецького Екзархату
        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • Відбулися IV дні формування для молоді
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"